preskoči na sadržaj
PROJEKT INCLUDE U OŠ MEDVEDGRAD MULTIKULTI KUTAK

 

Školske godine 2021./22 škola se uključila u još jedan projekt na Državnoj razini. 

Cilj programa:

Prvi dio (edukacija učitelja): senzibilizacija sudionika na razumijevanje migracijskih tokova i humanitarne krize s ciljem smanjena predrasuda i osnaživanja uloge škole u integraciji

Drugi dio: upoznavanje načela lokalne akcije kao učinkovite metode poticanja zajedništva u zajednici te razvijanju plana provedbe i evaluacije lokalne akcije u zajednici

 
Očekivani ishodi: U suradnji s izabranim učenicima bit će izrađen Nacrt prijedloga lokalne akcije u zajednici koji uključuje sljedeće: naslovnu stranicu, sadržaj, uvod, cilj provedbe aktivnosti, opis aktivnosti, očekivani rezultat aktivnosti te prijedlog budžeta.
 
Nacrt i prijedlog lokalne akcije - MULITIKULTI KUTAK prihvaćen je te sufinanciran od strane  Ureda  za ljudsja prava i prava nacionalnih manjina. 
Koordinatorica projekta i  autorica lokalne akcije u OŠ Medvedgrad je  pedagoginja Vedrana Kurjan Manestar
Kooautor i provoditelj projekta je učitelj Ivan Gašpert i učiteljica Emica Orešković.
U projektu posredno sudjeluju i svi učenici OŠ Medvedgrad .
 
1. aktivnost: Održana i prva aktivnost Multikulti projetka. Učenici 8. razreda pripremili su zaniljivosti o Rusiji. Učenici 6-a razreda aktivno su sudjelovali. Čitale su se tekstovi iz poznate Ruske književnosti, grickale sjemenke suncokreta i uživalo o odlomku poznatog baleta labuđe jezero. Bilo je tu i raznih zanimljiovsti, od šubara, babuška i sl. 
Pogledajte  više  fotografije na našoj galeriji.
 
 
2. 31. 05. 2022.   Predstavili smo i Indiju. Sudjelovali su učenici 2. a razreda. Naš maleni Aarnav Lamanya voli jesti "Chicken curry". Učenici 2. a isprobali su rižine kokice začinjene curryem. Naša draga gošća pokazala nam je Indijski ples i naučila kako indijska plesačica je ujedno i književnica, glumica i likovna umjetnica, jer osim što pleše mimikom lica izražava osjećaje, recitira i oslikava svoje lice i uređuje svoj kostim. Svi smo zajedno prvo pogledali njen atraktivan i zanimljiv ples, a kasnije smo i probali zaplesati. Saznali smo tajnu da se radilo o jednoj ljubavnoj pjesmi. Učenici su naučili kako pjesmom i plesom mogu pokloniti cvijet.