preskoči na sadržaj
GLAZBENA KULTURAPopneš li se Svetim Duhom,
daj posluhni jednim uhom.
Hej, veselu čuješ graju,
odzvanja po cijelom kraju.

Skreneš cestom lijevo Strmom,
baš pod jednim većim grmom,
kuća bijela, svijetla, čista,
od ljepote sva se blista.

To je škola Medvedgrada,
ni jedna joj ravna sada,
puna đaka veseljaka
kojima je knjiga laka.

Ta je škola nama draga,
naša škola Medvedgrada.


Tekst: Stanislava Stojan
Glazba: Zrinka Mihovilović Krajina, prof. 

http://os-medvedgrad-zg.skole.hr/upload/os-medvedgrad-zg/multistatic/49/himna_skole.mp3

            

KAD OSVANE JUTRO

Kad osvane jutro,
pomislim na tebe,
kako te volim
i ne mogu bez tebe,
ni trenutak više sam,
trebam te k'o zrak u grudima.
Sanjam te k'o kraljicu života svog,
uzela si dio srca mog,
sanjam da mi pružas ljubav svu,
ljubav svoju iskrenu.
Kad osvane jutro
i nema te uz mene,
sjetim se svega,
brzo prošlo je vrijeme.
Željela bih biti ja
tvoga srca kraljica.
Sanjam da još uvijek ti si tu,
zajedno u dobru i u zlu,
sanjam da mi daješ pogled svoj,
pogled koji kaže da si moj...


Tekst: Valentino Čehulić i 8.b
Glazba: Valentino Čehulić / Zrinka Mihovilović Krajina, prof.  

Pjevaju: Ema Kustić, Ana Petra Mikuš, Petar Vukovski

http://os-medvedgrad-zg.skole.hr/upload/os-medvedgrad-zg/multistatic/50/Kad_osvane_jutro.mp3


KAD OSVANE JUTRO - VIDEOSPOT

U rujnu 2015. snimljen je videospot za pjesmu Kad osvane jutro. Spot je režirala vjeroučiteljica Ivana Gašljević Vukobradović u suradnji sa snimateljicom Marinom inspirirana stihovima našeg bivšeg učenika Valentina Čehulića. Pjesmu su 2012. godine uglazbili profesorica glazbene kulture Zrinka Mihovilović Krajina i 6. c razred. Čestitamo! 


Opera Čarobna frula

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu učenici naše škole pogledali su operu Čarobna frula Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Priča ove opere prati mladog princa Tamina u potrazi za kćeri Kraljice noći, Paminom, u čiju sliku se zaljubio. Pomaže mu ptičar Papageno, koji isto tako žudi za životnom družicom. Pamina se nalazi kod svećenika Sarastra, a da bi je Sarastro oslobodio, Tamino i Pamina, a s njima i Papageno, morat će proći brojna iskušenja. U nevolji su im pomagala i dva glazbala: čarobna frula i zvončići. Sve završava sretno, Tamino i Pamina izdrže sve kušnje, a Papageno dobije svoju Papagenu.


 

MJUZIKL „SVETAC SVEGA SVIJETA“

 

14. listopada 2018. učenici naše škole nazočili su izvedbi mjuzikla „Svetac svega svijeta“ u Dvorani svetoga Franje na Svetom Duhu. Mjuzikl govori o životu i djelu svetog Antuna Padovanskog, a izvodi ga ansambl „Kolbe“.


 

STABAT MATER

Učenici naše škole nazočili su koncertu održanom 30. ožujka 2018. u crkvi svetog Antuna Padovanskog. „Orkestar mladih glazbenika“, pod ravnanjem dirigenta Mara Rice, sopranistica Ivana Krajina Barun i mezzosopranistica Martina Menegoni izveli su Stabat Mater Giovannija Batiste Pergolesija.

Stala plačuć tužna mati (lat. Stabat mater dolorosa) katolički je himan koji govori o Marijinim žalostima za vrijeme Isusove muke. Himan je nastao u 13. stoljeću. Uglazbili su ga mnogi skladatelji, a jedan od najljepših i najpoznatijih upravo je ovaj G. B. Pergolesija.

 


DON PASQUALE

Učenici OŠ Medvedgrad otišli su pogledati operu „Don Pasquale“. To je komična opera talijanskog skladatelja Gaetana Donizettija . Na prvoj izvedbi 1843. godine postigla je veliki uspjeh i postala jedna od najpopularnijih opera. Sastoji se od tri čina. Pratimo zabavnu priču zaljubljenog para, Ernesta i Norine te različite događaje koji su se zbivali u vezi s prijevarom oko ženidbe Don Pasqualea i mlade Norine. Operu su dočaravale različite zamjene identiteta, zabune, prerušavanje ...

Opera je bila puna iznenađujućih scena. Komični trenutci učinili su operu zanimljivijom mlađim generacijama. Smatram da je svakome tko želi prvi put pogledati operu „Don Pasquale“ odličan izbor.

Ana Ferara 8.r.

Opera „Don Pasquale“ bila je zanimljiva i šaljiva zbog napete radnje i djela u kojem su na zaslonu televizora prikazivani smiješni kratki videozapisi.

Gita, 5.r.

Sviđa mi se način pjevanja u operi. Radnja je bila zanimljiva i zabavna. Kostimi i ples su mi se jako svidjeli. Definitivno bih opet pogledala operu.

Lina, 5.r.

Ovo mi je bio prvi put da sam išla gledati operu. Ugodno me iznenadila jer mi se svidjelo kako solisti i zbor izvode tu vrstu glazbe .

Karmen, 5.r.

Opera „Don Pasquale“ mi se svidjela. Iako mi se u nekim trenutcima malo spavalo, ipak je bila zabavna i smiješna.

Klara, 5.r.


KONCERT ANSAMBLA LADO

Lado, profesionalni ansambl pjesama i plesova Hrvatske, održao je koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a toj vizualnoj i zvučnoj raskoši nazočili su i učenici naše škole. Ansambl je pjevajući i plešući izveo zadivljujuću različitost pjesama i plesova tako malog prostora kao što je Hrvatska, sve zahvaljujući jadranskim, alpskim, panonskim i dinarskim utjecajima. Odlični glazbenici svirali su na brojnim tradicijskim i klasičnim glazbalima. Na pozornici je prikazana i jedinstvena kolekcija izvornih narodnih nošnji iznimne ljepote i vrijednosti, od kojih su neke stare i više od stotinu godina.


MJUZIKL "MATILDA"

Učenici naše škole posjetili su 19. veljače Hrvatsko narodno kazalište kako bi pogledali mjuzikl "Matilda". Mjuzikl se temelji na istoimenom dječjem romanu    Roalda Dahla, a priča i karakteri prilagođeni su našoj sredini. Matilda je pametna i hrabra djevojčica koja svojom dobrotom popravlja svijet.                                  

U predstavi glume Maja Kovač, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka    Klarić, Šime Bubica, Orijana Kunčić, polaznici Dramske radionice iz Šibenika i      dječji zbor "Zdravo maleni", a svira riječki glazbeni sastav "Fiumens".    

 

__________________________________________________________________

A.K.A. CRESCENDO U OŠ MEDVEDGRAD

 

 

29. studenog 2016. u našoj školi gostovala je zadarska glazbena skupina A.K.A. Crescendo. Skupina djevojaka i mladića njeguje višeglasno a cappella pjevanje te sami smišljaju svoje aranžmane i koreografiju. Oduševljenoj publici izveli su pjesme hrvatskih i stranih autora,  a ona ih je nagradila osmijesima i gromoglasnim pljeskom.

 


SVJETSKI DAN ZBORSKOG PJEVANJA U OŠ MEDVEDGRAD

 

 

Prema odluci međunarodne zborske organizacije IFCM druge nedjelje u prosincu obilježava se Svjetski dan zborskog pjevanja. Učenici 6. a razreda pripremili su se za proslavu prigodnim satom Glazbene kulture u suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem. Na satu su učenici zapjevali u društvu zborskih pjevača, studenata Sveučilišta u Zagrebu i vokalne skupine Amaterapeuti. Učenici su s gostima brzo pronašli zajednički jezik – glazbu.

 


VJEŠTICA HILLARY IDE U OPERU

 

 

Učenici četvrtih razreda naše škole posjetili su Hrvatsko narodno kazalište, gdje su pogledali predstavu "Vještica Hillary ide u operu".  U raskošnom prostoru kazališnoga foyera troje izvođača, vještica Hillary, njezin mačak i operna pjevačica Maria Bellacanta, donose  veselu priču o vještici koja se zaljubi u operu. Jednostavan i zabavan sadržaj te divna glazba omogućili  su upoznavanje djece  s raskošnim svijetom opere.

 


GOSTOVANJE SUVREMENE GLAZBENE ŠKOLE „MIKROFON STAR“

 

 

14. listopada u našoj školi gostovali su učenici Suvremene glazbene škole „Mikrofon“. Polaznici  ove škole upoznaju i razvijaju glas, uče tehnike pjevanja, vježbaju pravilno disanje i oslobađaju se straha od nastupa, što su nam i pokazale njihove učenice Nika, Slavica i Ema.  Koncert je završio pjesmama One Moment in Time i When I'm Gone u izvedbi učenica naše škole, Elene, Danice, Franke, Matije i Zrinke.

FOTOGALERIJA

 


MJUZIKL "MAMMA MIA"

U četvrtak, 12.05.2016. učenici 0Š Medvedgrad prisustvovali su izvođenju mjuzikla "Mamma Mia" u zagrebačkom kazalištu Komedija. Adaptaciju na hrvatski jezik potpisuje Dražen Bratulić, a pjesme iz mjuzikla su svjetski poznati hitovi švedske pop grupe ABBA. Predstava je krenula u 19:30, a publika je imala prilike uživati u najvećim uspješnicama grupe ABBA prevedenim na hrvatski jezik koje su izvodili neki od poznatijih hrvatskih izvođača kao što su Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Luka Nižetić te mnogi drugi. Priča prati dvadesetogodišnju Sophie Sheridan (Vanda Winter) koja cijeli život odrasta ne znajući tko joj je otac sa svojom majkom Donnom Sheridan (Renata Sabljak) na grčkom otoku. Kako se uskoro udaje za Skya (Luka Nižetić), Sophie želi saznati tko joj je otac kako bi ju mogao ispratiti do oltara. Pronalazi majčin dnevnik i otkriva kako postoje tri muškarca od kojih bi jedan mogao biti njezin otac. Svu trojicu poziva na vjenčanje potpisujući se kao svoja majka. Kada Sam Carmichael (Đani Stipaničev), Harry Bright (Matko Knešaurek) i Bill Austin (Adalbert Turner) pristignu na otok, Sophie im prizna kako ih je ona pozvala na vjenčanje kao iznenađenje za mamu ne govoreći im kako bi jedan od njih mogao biti njen otac. Otuda se zamršena priča grana dalje potežući ozbiljna životna pitanja nakon kojih se Sophie zapita tko je zapravo ona. Predstava je trajala oko dva i pol sata, a bila je tako dobra da se na završnim točkama publika rasplesala. Mjuzikl "Mamma Mia" napisala je Catherine Jones, a prvi je put izveden 06.04.1999. u Londonu. Postigao je toliku slavu da je 2008. godine pretočen u film pod redateljskom palicom Phyllide Lloyd. O popularnosti ovog mjuzikla dovoljno je reći da je na cijelome svijetu u svakome trenutku najmanje šest izvedbi "Mamme Mie"! Pjesme su bile plesne i "zarazne", kostimografija i scenografija izvrsni, a pjevači, glumci, plesači i orkestar odlično su odradili svoj posao. Na kraju izvedbe razmjenjivala su se mišljenja i kritike, i moram priznati da nisam čula niti jednu negativnu.

Ivona Ević, 8.c


                                  UMJETNIČKI PROGRAM ZA ŠKOLE

18.veljače 2016. učenici osmih razreda nazočili su  umjetničkom programu za škole u Hrvatskom narodnom kazalištu. Prikazani program kombinira dramske, operne i baletne predstave  u izvedbi najboljih umjetnika kazališta.

Prikazani su dijelovi baleta "Ana Karenjina" P.I.Čajkovskog, opera "Seviljski brijač" G.Rossinija, "Carmen" G.Bizeta i "Jevgenij Onjegin" P.I.Čajkovskog te prizori drama "Vučjak" M.Krleže, "Hamlet" W.Shakespearea, "Medeja" Euripida, "Dundo Maroje" M.Držića, "Građanin plemić" J.B.Molierea i J.B.Lullyja.


KONCERT KARNEVAL ŽIVOTINJA

Simfonijski orkestar HRT-a 14. studenog 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog priredio je koncert kojem su nazočili i učenici naše škole. Orkestar pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog i njihovi gosti glazbom su dočarali brojne vrste životinjskog svijeta.

Koncert je otvorila tema labuda iz baleta " Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskog, uz koju se pojavila i labudica- balerina Edina Pličanić. "Bumbarov let" Nikolaja Rimski-Korsakova uz zvukove orkestra dočarali su mali članovi Plesnog zbora Zagrepčanke i dečki „zujeći“ po cijeloj dvorani među publikom. "Duet mačaka" Gioachina Rossinija izvele su sopranistica Martina Zadro i mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

Suita "Karneval životinja" skladatelja Camillea Saint-Saensa glazbom je opisala lava, kokoši i pijevce, antilope, kornjače, slona, klokane, ribe u akvariju, dugouha stvorenja, kukavicu, pticu u krletci, pijaniste, fosile i labuda.

Koncert je završio vatrenim galopom iz uvertire operi "Wilhelm Tell" Gioachina Rossinija, a maestru Bjelinskom za dirigentskim pultom su se pridružila i djeca. 

 

 


 

OD OPERETE DO ROCK OPERE

Dana 9.travnja 2015. učenici osmih razreda zaputili su se u pratnji profesorice Mihovilović Krajine u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. To su učinili i mnogi drugi učenici ne samo Zagreba već i diljem Hrvatske, išli su na koncert  ,,Tjedna glazbe'' pod nazivom ,,Od operete do rock opere''. Cilj je koncerata ,,Tjedna glazbe'' upoznavanje mladih sa simfonijskim orkestrom i njegovim različitim instrumentima, a ove godine i sa skladbama hrvatskih skladatelja. U programu su sudjelovali Zagrebačka filharmonija, solisti Zagrebačkog kazališta Komedija, dirigent Krešimir Batinić te Dražen Siriščević kao voditelj.

Sat vremena uživali smo uz dijelove opereta (Đerdan, Barun Trenk, Spli'ski akvarel, Mala Floramye), mjuzikla ( Jalta,Jalta, Tko pjeva zlo ne misli, Dundo Maroje) te rock opere (Gubec-beg). Tko kaže da mladi ne znaju što je dobra glazba!

                                                                                       Nikolina Milić, 8.c


 

BILI SMO NA OPERI 

 

U četvrtak 4. prosinca 2014. učenici naše škole u Hrvatskom su narodnom kazalištu u Zagrebu prisustvovali izvođenju opere Ivica i Marica, njemačkog skladatelja Engelberta Humperdincka, nastale u 19. stoljeću prema poznatoj priči braće Grimm. Redatelj predstave je Ivan Leo Lemo, a dirigent Saša Britvić.

Priča o Ivici i Marici poznata je svima: brata i sestru privuče primamljiva kućica od slatkiša te ih zatoči zla Vještica s namjerom da ih pojede. Predstava je prava bajka, razigrana, zabavna, šarena, ali istovremeno govori o problemima današnjega svijeta. Ivica i Marica djeca su iz vrlo siromašne romske obitelji koja živi na rubu velegrada uz smetlište. Kostimografija nas je iznenadila svojom jednostavnošću. Glumci su bili obučeni u svakodnevnu odjeću, u kakvoj smo i mi bili za vrijeme praćenja predstave. To nam je omogućilo da se lakše poistovjetimo s likovima iz priče. Predstava se izvodi na hrvatskome jeziku, što omogućuje lakše praćenje priče.

Poruka svima koji nisu gledali predstavu: „Opera može biti jako zabavna!“

 

 Ivan Domjančić, 8.a

 

OPERA „IVICA I MARICA“

04.12.2014. učenici sedmih i osmih razreda posjetili su Hrvatsko narodno kazalište. Odgledali smo operu „Ivica i Marica“ u pratnji profesorice Mihovilović Krajine te profesorice Hadžiomerović. Ulogu Ivice odigrala je bivša učenica naše škole Jelena Kordić. U operi je sudjelovao dječji zbor „Zvjezdice“ u kojem su se našle četiri učenice naše škole. Okupili smo se ispred Hrvatskog narodnog kazališta dvadeset minuta prije početka opere. Ušavši u zgradu naišli smo na popriličnu gužvu. Nakon što su nam pregledali karte,uspeli smo se stubama do dvorane. Neki od nas ostavili su svoje kapute u garderobi. Pri ulasku u dvoranu mnogi su uzdahnuli pred raskoši tog mjesta. Nakon što smo se smjestili, svjetla su se ugasila. Isprva su se prikazivale slike siromašne i izgladnjele djece diljem svijeta uz pratnju orkestra. Nakon toga opera je službeno započela. Otprilike na polovici opere nastupila je pauza za čije smo vrijeme razgledali dvoranu i njezinu okolicu. Nakon pauze vratili smo se u dvoranu te smo odslušali i odgledali operu do kraja. Smatram kako nas je oduševila u brojnim pogledima od talentiranog orkestra preko specijalnih efekata i nevjerojatne scenografije do zadivljujućih pjevača i glumaca. Sve u svemu,operu je svakako vrijedilo pogledati.

 

Valentina Ević,7.c

 


  HRVATSKA VOKALNA LIRIKA-edukativni koncert

Učenici šestih razreda naše škole bili su na koncertu  u Centru za kulturu i film Augusta Cesarca. Mezzosopranistica Helga Juretić i pijanistica Katarina Krpan povele su nas na putovanje kroz čaroliju ljudskog glasa i solo-popjevke, s osvrtom na njene korijene i razvoj te s posebnim naglaskom na djela hrvatskih autora za glas i glasovir. Izvođena su djela V. Lisinskog, I. Zajca, D. Pejačević, B. Berse,  J. Hatzea, B. Kunca, I. M. Ronjgova, K. Baranovića i  B. Bjelinskog.

12. studeni, 2014.                                                                   


ROCK MJUZIKL USKRSLI

Učenici viših razreda naše škole posjetili su 6. lipnja 2014. kazalište Komedija. Na programu je bio duhovni rock mjuzikl Uskrsli autora Danielea Riccia. Ovaj glazbeni spektakl je kroz pjesmu, ples i glumu donio priču o Isusovoj muci i uskrsnuću.                                                  


                                         OD LISINSKOG DO OLIVERA

          OSVRT NA KONCERT ODRŽAN U KD VATROSLAV LISINSKI

 


 

Komentator koncerta bio je skladatelj Berislav Šipuš,koji je svojim iznimno zanimljivim komentarima uljepšao koncert.U ovom jako zanimljivom koncertu prevladavali su ulomci iz poznatih skladbi.Koncert je počeo uvertirom opere „Porin“ V.Lisinskog.Nastavio se poznatim zborskim ulomkom „U boj,u boj“ Ivana Zajca iz opere „Nikola Šubić Zrinski“ koji je izveo vokalni sastav Muzičke akademije u Zagrebu.Slijedio je poznati ulomak iz baleta „Đavo u selu“ (Đavla je plesao Mykolas Gorodiski).Koncert se nastavio skladbama hrvatskih skladatelja slijedećim redom:Boris Papandopulo,Stjepan Šulek,Milko Kelemen te Stanko Horvat.Ove skladbe mi nisu poznate,ali među njima mi se najviše svidjela Papandopulova skladba Hommage à Bach za simfonijski orkestar. Najlijepši dio koncerta bila je Ave Maria (Krajač/Metikoš/Prohaska) koju sam inače čula u izvedbi Josipe Lisac,a sada u izvedbi poznate glumice i pjevačice Vande Winter.                                              

  Mirna Golac,8.c

EDUKATIVNI KONCERT KOMORNOG ORKESTRA

HRVATSKE GLAZBENE MLADEŽI

Dana 02.10.2012. učenici sedmih razreda posjetili su Centar za kulturu i film August Cesarec. Na programu je bio edukativni koncert Komornog orkestra Hrvatske glazbene mladeži na kojem su učenici upoznali gudačka glazbala te sastav komornog gudačkog orkestra.

   


                                                                                                        

Daniele Ricci: ŽIVOT ZA ŽIVOT 

''Život za život'' je rock mjuzikl religioznog sadržaja. Izvode ga zbor Kolbe i ansambl Novo svitanje u devet prizora,svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema. Prizori su popraćeni pripovjedačevim tekstom i video projekcijama. Ovaj mjuzikl opisuje život sv. Maksimilijana Kolbea kojem se ukazala Djevica Marija dok je bio dijete. Sv. Maksimilijan je živio u vrijeme Drugog svjetskog rata te se odlučio boriti ljubavlju,a ne oružjem jer mu je tako rekla Majka. Sv. Maksimilijan je imao grupu ljudi koja ga je podržavala i borila se skupa s njim. On i njegova grupa su,nažalost,bili odvedeni u jedan od najokrutnijih logora-Auschwitz. Tamo su bili mučeni,ali Kolbe ih je uvijek podsjećao da ih Majka čeka u raju otvorenih ruka i da se ne boje. Jednog dana zapovjednik Auschwitza došao je po deset novih žrtva. Kolbe je ponudio svoj život umjesto života čovjeka koji je imao obitelj. Kolbe je ubijen injekcijom ugljične kiseline na blagdan Velike Gospe. Predstava završava susretom Gospe i Kolbea u raju.

Predstava mi se jako svidjela  jer su sve pjesme izvedene s puno emocija i zato što je imala snažnu moralnu poruku. Najljepši trenutak predstave bio je susret Djevice Marije i Svetog Maksimilijana u raju.

                                                                                                       Nika Dumančić,8.b


BILI SMO NA KONCERTU!!! 

Pred prepunom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog u nedjelju, 21. travnja 2013. održan je koncert Udaraljkaškog ansambla Sudar uz sudjelovanje gostiju. Prisustvovanje učenika naše škole organizirala je profesorica glazbene kulture Zrinka Mihovilović Krajina.

Izvedbe vrlo poznatih melodija filmske glazbe na pomalo neobičan, znimljiv, zabavan, a često i vrlo duhovit način oduševile su publiku. Izvođači su se potrudili pružiti cjelovit doživljaj filmske glazbe pa smo tako glazbu mogli ne samo čuti već i vidjeti. Naime, paralelno s izvođenjem pojedine skladbe, na platnu smo mogli gledati inserte filma iz kojeg dolazi. Uz sve to, glazbenici su, vrlo uspješno, pokušavali biti i glumci kako bi publici što više približili filmsku glazbu. Mogli smo čuti i vidjeti brojna poznata djela filmske glazbe, poput one iz filma Rocky, Braća Blues, Policajac s Beverly Hillsa, crtanih filmova Popaj, Tom i Jerry te video igrice Super Mario. Posebno je duhovita bila izvedba skladbe Wild Wild Western, za vrijeme koje su se glazbenici u ritmu muzike gađali iz pištolja. Publika je naročito bila oduševljena izvedbom skladbe iz crtanog filma Pink Panther.

Mogu zaključiti da je to bio koncert za pamćenje, koji nam je i glazbu i film prikazao na malo drugačiji način nego što smo navikli. Zbog toga svi oni koji su ga propustili mogu samo žaliti.

  IVAN DOMJANČIĆ, 6.a

 


 

EDUKATIVNI KONCERT PUHAČKOG KVINTETA SIMPLY BRASS

Dana 23.10.2013. učenici  sedmih razreda  družili su se  sa Puhačkim kvintetom Simply Brass u Centru za Kulturu i film August  Cesarec.  Izvedene su skladbe iz razdoblja klasike i romantizma,tradicionalne crnačke duhovne pjesme, jazz skladbe i  popularne melodije.  Učenici su upoznali sastav puhačkog kvinteta te značajke trube, roga, trombona i trube.                                                                                                          

 

 
 


 GLAZBA U MOM KVARTU-studeni 2014..odt
 himna skole.mp3
 Kad osvane jutro.mp3
 OPERA.doc

 
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 


 

  


 


 


 

 


 

 


 

 


 

preskoči na navigaciju