preskoči na sadržaj
Projekti

 CAP   PROGRAM

U našoj školi tradicionalno se provodi  CAP – program (CHILD ASSAULT PREVENTION - PREVENCIJA ZLOSTAVLJANJA DJECE) u suradnji s Udrugom roditelja „Korak po korak“.

CAP - program je razvio Internacionalni/Nacionalni centar za prevenciju zlostavljanja (ICAP/NCAP) u državi Ohio, SAD

U program smo se uključili 2001. godine i od tada ga redovito provodimo u 2. i 4. razredima.Od uvođenja zdravstvenog odgoja, program provodimo u 3. i 4. razredima zbog usklađivanja s preporučenim temama iz programa.

CILJ JE PROGRAMA:

  • PRUŽANJE POZITIVNE PODRŠKE DJECI
  • UPUTE DJECI ŠTO SVE MOGU UČINITI U POTENCIJALNO OPASNIM SITUACIJAMA
  • POMOĆI DJECI U IDENTIFIKACIJI ODRASLE OSOBE OD POVJERENJA

 

CAP PROGRAM SASTOJI SE OD:

PREDAVANJA ZA OSOBLJE ŠKOLE - Cilj je ovog djela programa senzibilizirati učitelje i osoblje škole za problem, upoznati sa potrebom i obvezom odraslih da pruže djeci zaštitu.

RADIONICE ZA DJECU - Cilj je poučiti djecu njihovim elementarnim pravima da budu sigurna, jaka i slobodna, informirati ih o tome kako prepoznati vršnjake i odrasle koji iz mogu ugroziti, podržati ih u tome da takve odrasle nisu dužni slušati niti poštovati, te što trebaju učiniti kad se osjećaju nesigurnima. Dječju radionicu provode tri posebno obučene osobe. Koristeći igranje uloga i vođene grupne diskusije u radionici za djecu  se uči prepoznati potencijalno opasne situacije i učinkovito koristiti date mogućnosti.

PREDAVANJA ZA RODITELJE - Cilj je senzibilizirati roditelje i članove obitelji za problem, poučiti ih kako bolje komunicirati s djecom, kako razviti preventivne vještine u domu. Naglasak u obuci roditelja je na prevenciji zlostavljanja uz pomoć poboljšavanja komunikacije između odraslih i djece. Provodi se prije dječjih radionicA.

IGROKAZI KOJI SE PROVODE NA RADIONICAMA
Projekti naše škole
 
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 


 

  


 


 


 

 


 

 


 

 


 


 

 

preskoči na navigaciju