preskoči na sadržaj
PROJEKT INCLUDE U OŠ MEDVEDGRAD MULTIKULTI KUTAK

Školske godine 2021./22 škola se uključila u još jedan projekt na Državnoj razini. 

Cilj programa:

Prvi dio (edukacija učitelja): senzibilizacija sudionika na razumijevanje migracijskih tokova i humanitarne krize s ciljem smanjena predrasuda i osnaživanja uloge škole u integraciji

Drugi dio: upoznavanje načela lokalne akcije kao učinkovite metode poticanja zajedništva u zajednici te razvijanju plana provedbe i evaluacije lokalne akcije u zajednici

 
Očekivani ishodi: U suradnji s izabranim učenicima bit će izrađen Nacrt prijedloga lokalne akcije u zajednici koji uključuje sljedeće: naslovnu stranicu, sadržaj, uvod, cilj provedbe aktivnosti, opis aktivnosti, očekivani rezultat aktivnosti te prijedlog budžeta.
 
Nacrt i prijedlog lokalne akcije - MULITIKULTI KUTAK prihvaćen je te sufinanciran od strane  Ureda  za ljudsja prava i prava nacionalnih manjina. 
Koordinatorica projekta i  autorica lokalne akcije u OŠ Medvedgrad je  pedagoginja Vedrana Kurjan Manestar
Kooautor i provoditelj projekta je učitelj Ivan Gašpert. U realizaciji sudjelovali i prof. Branka Dubovec koja je s učenicima od 5. do 8. razreda pripremila izložbu likovnih radova na temu 7 zemalja iz kojih dolaze naši učenici (Albanija, Iran, Indija, SAD, Sjeverna Makedonija, Rusija, Ukrajina), te učiteljica glazbene kulture Zrinka Mihovilovi Krajina koja je s učenicima šestih razreda naučila Iransku pjesmu. 
U projektu posredno sudjeluju i svi učenici OŠ Medvedgrad. 
Više o projektu možete naći pod stranicom PROJEKTI 
 
 
Izložba likovnih radova

Velika godišnja izložba likovnih radova učenika polaznika ART-LAB izvannastavne aktivnosti otvorena je u Galeriji knjižnice Kajfešov brijeg od 14. lipnja 2022. Voditeljice aktivnosti su učiteljica Darja Mrđen i knjižničarka Helena Grčić. 

Ordinacije medicine rada

Dragi roditelji i učenici,

 

dostavljamo vam dopis Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom s informacijama o zdravstvenim ustanovama s ordinacijama medicine rada u kojima učenici, koji trebaju dostaviti dokumente srednjim školama o ispunjavanju posebnih uvjeta iz natječaja za upis u srednje strukovne škole, mogu obaviti liječnički pregled.

 

 

UPISI U SREDNJE ŠKOLE z ašk. god. 2022./23

Upisi u srednje škole - Home | FacebookDragi učenici i roditelji, 

 

U nastavku se nalazi link s Odlukom o upisu u srednje škole za šk. god. 2022./23., a u prilogu rasopred prijemnih ispita srednjih škola Grada Zagreba: 

 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_05_57_820.html

Još informacija o upisima u srednje škole možete pronaći i na linku:  https://padlet.com/medvedgradpedagog/zhk7wkepedxqm0wn

 

Priloženi dokumenti:
Prijemni ispiti Grad Zg.docx

Sjajni rezultati na hackatonu!

Sudjelovali smo u hackatonu - najvećem hackatonu za učenike osnovnih škola Grada Zagreba, kojem je cilj podizanje svijesti o zaštiti okoliša i selektivnom odvajanju otpada.

Našu školu na hackatonu predstavljali su dvije ekipe, učenici 4. razreda u mlađoj i učenici 6. razreda u starijoj dobnoj skupini. Pokazali su se najboljima na školskom natjecanju, a u finale hackatona odabrani su temeljem selekcijskog postupka idejnih rješenja svojih projekata.

Rad je bio timski i zadatak im je bio izraditi 3D verziju svojih projekata na Minecraft Education Edition platformi. Pred publikom i stručnim žirijem, 22. svibnja, prezentirali su svoja virtualna rješenja koja su dva prethodna dana razvijali u Zagrebačkom inovacijskom centru.

Tim Eko suncokreti s projektom Rotacijom do zelene evolucije, pod vodstvom mentorice Emice Orešković, osvojili su prvu nagradu u dobnoj skupini od 5. do 8. razreda te, s najviše osvojenih bodova stručnog žirija, ujedno i osvojili glavnu nagradu za svoju školu - uređenje kompletnog okoliša.

Tim Eko suncokreti – Luka Bagarić, Luka Fak, Klara Firšt, Jakov Matuzić i Josip Šaravanja

 

Tim Minecraft Industries, pod vodstvom mentorice Romane Ivančić, osvojili su 3. mjesto u dobnoj skupini 3. do 4. razreda.

Tim Minecraft Industries – Jakov Lončarić, Toma Sesar, Vini Novosel, Mihael Lubenjak i Patrik Jezdić

Čestitamo na odličnim rezultatima!

Izložba

Državno prvenstvo iz atletike

   

 

Na Državnom prvenstu iz atletike, koje se održalo 14. svibnja 2022. godine, učenice naše škole osvojile su 3. mjesto u ukupnom poretku! Čestitamo! 🎉🏆

Lektira iz vreće

 

Tijekom svibnja učenici trećeg razreda dobili su nov, zanimljiv lektirni zadatak, prikazati lektiru na papirnoj vrećici. Drugačiji pristup interpretaciji lektirnog djela kod učenika je pobudio znatiželju, a na kraju ovaj način obrade lektirnog djela nazvali najzanimljivijim i najkreativnijim načinom. Lektira koju su čitali bila je Čudnovate zgode šegrta Hlapića., autorice I. B. Mažuranić. 

Ovim zadatkom učenici su se bavili mjesec dana, no to nije nimalo umanjilo zadovoljstvo prilikom prezentacije uradaka.

Učenicima najzanimljiviji dio bio je unutarnji sadržaj vrećice u koji su stavili 5 predmeta koje povezuju sa knjigom. Predmete su mogli izraditi, uzeti iz kućanstva ili nacrtati. Tijekom prezentacije rada učenici su iz vrećice izvlačili predmete koje su u nju stavili i objašnjavali razlog zbog kojeg baš taj predmet zaslužuje svoje mjesto u njihovoj priči, a naravno, ima veze s pročitanom knjigom.

Najbolje radove s najviše uloženog truda smo ujedno izložili u hodniku škole.

FOTOGALERIJA

Tribina "Kraj školske godine-muka ili veselje?"

Poštovani roditelji,

 

dostavljamo vam poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom Kraj školske godine-muka ili veselje?, koja će se održati 11. svibnja 2022. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

 

Prijave su na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr 

 

Priloženi dokumenti:
Tribina - kraj skolske godine.pdf

POČETAK NASTAVE NAKON PROLJETNIH PRAZNIKA

Dragi učenici,

nadamo se da ste se odmorili i pripremili za povratak u školu!

Nakon praznika 3., 5. i 7. razredi započinju s nastavom ujutro, a 4., 6.i 8. popodne.

Podsjećamo da će školski sat sada trajati 45 min, što je dovelo do promjene rasporeda zvona, stoga provjerite kada vam počinje nastava. 

Dokument sa novim rasporedom zvona možete naći na kraju ove objave.

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.docx

Obavijest

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da se nakon proljetnih praznika nastavni sat vraća na 45 min sukladno uputi MZO i Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Slijedom navedenog došlo je do manjih promjena u rasporedu sati, uglavnom učenika predmetne nastave. Razrednici će učenike obavijestiti o promjeni u rasporedu ukoliko je do nje došlo. Novi raspored zvona možete vidjeti pod priloženim dokumentima.

Želimo vam Sretan Uskrs i ugodne praznike!

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.docx

LIK-natjecanje: županijska razina

LIK-natjecanje /izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna

Na županijskoj razini LIK-a 2022. naše učenice su ostvarile sljedeće rezultate:

LEA ŠVARBIĆ, 8.r., selektirana za državno natjecanje

LORENA KEKELJ, 6.r., pohvaljena od povjerenstva za iznimno uspješan rad na županijskom natjecanju

PETRA FRKOVIĆ, 6.r., selektirana za izložbu na županijskom natjecanju

    

Lea Švarbić, 8.r.                         Lorena Kekelj, 6.r.                       Petra Frković, 6.r.             

Za učenike osnovnih škola zadatak je bio rekomponirati crno-bijelu fotografiju (fotokopiju) renomiranog umjetničkog djela s temom ljudskog tijela, uz primjenu ritma ploha u odabranom komplementarnom kontrastu u likovnoj tehnici kolaža.

Županijsku izložbu likovnih radova i ostale rezultate možete vidjeti na stranicama OŠ Matije Gupca, LIK 2022. Sukladno epidemiološkim mjerama izložba je i ove godine virtualnog karektera. https://os-mgubec.eu/article/hr/1193/lik-2022-rezultati-zupanijskog-natjecanja

INFOKUP 2022. županijska razina

 

    

 

U petak, 11. veljače 2022. godine održalo se Županijsko natjecanje iz informatike - INFOKUP 2022. 

Natjecanje se odvijalo u Osnovnoj školi Žuti brijeg u Zagrebu.

Natjecanju je pristupilo 7 učenika Osnovne škole Medvedgrad.

Učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Digitalne kompetencije 5 - David Cindirć, 5a - 18. mjesto

Digitalne kompetencije 6 - Zita Seleši, 6b - 2. mjesto

Digitalne kompetencije 6 - Maša Martić, 6b - 12. mjesto

Algoritmi 6 - Dorotea Jesih, 6d - 9. mjesto 

Osnove informatike 7 - Martin Jović Aleixo, 7a - 7. mjesto

Osnove informatike 8 - Val Jagodar, 8a - 5. mjesto

Razvoj softvera 8 - Robert Letica, 8d - 5. mjesto

Čestitke svima na odličnim rezultatima! smiley

mentori Srećko Knežević i Josipa Novogradec

 

Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

Zbog povoljnije epidemiološke situacije od ponedjeljka, 07. ožujka 2022.g. svi učenici će ponovno ulaziti i izlaziti na glavni ulaz Škole.

Učenici ulaze prema rasporedu sati, a  zbog sigurnosti učenika molimo roditelje da djeca pred Školu dolaze najranije 10 minuta prije početka nastave ( osim boravkaša koji dolaze u dežurstvo). Također molimo  da se nakon nastave djeca ne zadržavaju u krugu Škole kako bi se ostatak nastave mogao nesmetano odvijati.

Ujedno molimo roditelje da minimalno koriste parking škole  zbog ograničenog broja parkirnih mjesta i stvaranja velikih gužvi, a prvenstveno zbog sigurnosti učenika.

Od 15,30 sati bit će otvoren ulaz za aute iz Strme ceste prema dvorani, za roditelje koji preuzimaju djecu iz boravka (djecu preuzimaju na glavnom ulazu).

Odluka Stožera
Nove upute HZJZ-a 25.02.2022.
Početak nastave nakon školskih praznika

Dragi učenici, 

 

nastava nakon školskih praznika započinje po redovnom rasporedu u ponedjeljak 28. veljače 2022. i to: 

3., 5. i 7 razredi prije podne

4., 6., i  8. razredi poslije podne

 

Sretan povratak u školske klupe. 

Razgovor u školi za upis djece u 1. razred za šk. god. 2022./23

Poštovani roditelji, 

 

počeli su razgovori u školi za upis djece u 1. razred za šk. god. 2022./23.

Za razgovor s djetetom u školi ljubazno molimo  najavite se na telefon  i dogovorite vrijeme razgovora kod pedagoginje Vedrfana Kurjan Manestar i logopedinje Lidije Vugrin.

Tel: 3701-022

Za pregeld kod liječnika trebate se obratiti školskoj liječnici Ani Šesto, Dom zdravlja, Prilaz baruna Filopovića 11. 

Tel: 3707-029  Parne dane prije podne, neparne dane poslije podne. 

 

U prilogu :  

 
1. O B A V I J E S T o upisu djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba
2. Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja  djece zbog upisa u  1. razred  OŠ za šk. godinu 2022./23.- škole na području Črnomerca 

 

 

Besplatne radionice za samohrane roditelje

Dragi roditelji, 

 

u nastavku pogledajte informacije o besplatnim radionicama roditeljstva"Sretan roditelj za sretno dijete" u organizaciji Centra Sirius.

Obavijesti od MZO vezano uz samotestiranje

Poštovani roditelji,

pod linkom priloženi dokumenti možete vidjeti obavijesti koje je Škola zaprimila od MZO vezene uz samotestiranje.

U nastavku je i poveznica za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

Projekt Čitalačka pustolovina

 

 

4.veljače 2022.godine je u produženom boravku prvog razreda bilo posebno veselo: u posjet su nam došle autorica dječjih slikovnica Maja Šimlesa i žirafica Suli! Doznali smo kako je Maja došla na ideju o pustolovinama žirafe Suli, kako nastaju tekst i ilustracije za slikovnice te gdje nastaju slikovnice. Djeca su kući ponijela novo iskustvo koje će ih, nadamo se, potaknuti na istraživanje novih svijetova, kako u slikovnicama, tako i u stvarnosti.

Pogledajte fotogaleriju!

Povratak na nastavu po modelu A, uživouživo

Dragi učenici, poštovani roditelji,

U ponedjeljak, 31.01.2022. učenici predmetne nastave (5.do 8.razred) kreću u školu po modelu A , nastava uživo.

Jutarnja smjena: 5. i 7. razredi.

Poslijepodnevna smjena: 6. i 8. razredi.

Molimo učenike da obavezno nose svoje zaštitne maske. Škola nema na raspolaganju zaštitne maske koje bi mogla podijeliti učenicima. 

Eventualne promjene u rasporedu javit će vam razrednici.

Želimo svima zdrav i veseo povratak u školske klupe.

 

INFOKUP 2022. školska razina

U petak, 4. veljače 2022. godine održalo se školsko natjecanje iz informatike - INFOKUP 2022. 

Natjecanju je pristupilo 22 učenika.

Rezultati natjecanja nalaze se u prilogu.

Čestitke svima na vašim uspjesima! smiley

 
Školsko natjecanje iz engleskog jezika 2021./2022.

Školsko natjecanje iz engleskog jezika 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

U utorak, 25. siječnja 2022. godine održalo se školsko natjecanje iz engleskog jezika. 

Natjecanju je pristupilo sveukupno 11 učenika.

U prilogu stavljamo LJESTVICU PRIVREMENOGA PORETKA ŠKOLSKOG NATJECANJA sa šiframa natjecatelja i njihovim postignutim bodovima.

Čestitke svima na Vašim uspjesima! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Vedrana Kurjan Manestar  datum: 26. 1. 2022. 08:15
» Arhiva naših vijesti    
 


Informacije roditeljima i učenicima o on-line nastavi od sutra, 20. 01. 2022.

 

Obavijest učenicima i roditeljima, 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u školi, a prema preporukama Hrvastkog zavoda za javno zdravstvo i odlukom Gradskog ureda za obrazovanje od sutra 20. 01. 2022.. do 28. 01. 2022. odnosno do nove obavijesti,  nastava će se za učenike predmetne nastave (od 5. do 8. razreda), odvijati prema C modelu, odnosno on - line.

Molimo učenike da prate obavijesti u svojim virtualnim učionicama. Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu i u smjeni u kojoj bi i inače bili u školi na nastavi. 

Početak drugog polugodišta

 

Dragi učenici,

drugo polugodište započinje u ponedjeljak 10. siječnja 2022. godine.

Učenici četvrtih, šestih i osmih razreda započinju s nastavom u prijepodnevnoj smjeni.

Učenici koji pohađaju produženi boravak započinju s nastavom u prijepodnevnoj smjeni.

Učenici trećih, petih i sedmih razreda započinju s nastavom u poslijepodnevnoj smjeni.

Učenici 2.a i 3.c razreda započinju s nastavom u međusmjeni.

 

Božićna čestitka

                                                                                                     likovni rad učenika 1. razeda

 

Dragi roditelji, učitelji, učenice i učenici naše škole,

uživajte u raspjevanim, odsviranim zvukovima

te rasplesanim koracima naše božićne priče pripremljene za vas

kako bi vam uljepšali predstojeće blagdane. 

Svako dobro od ❤. Sretan vam Božić i nova godina!
 
 
 

 

Projekt Čitalačka pustolovina

Učenici prvih razreda produženog boravka sudjelovali su u kvizu znanja o slikovnicama pročitanim u sklopu projekta u ovom polugodištu. Kao nagradu za marljivost i velik interes svi učenici dobili su poklon paketiće koju su pripremili njihovi učitelji Irena Hercigonja i Emanuel Golenko u suradnji sa sponzorima, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo! Pobjednici kviza su osim osnovnog paketića dobili i dodatne proizvode sponzora.

Mojaknjiga.hr Katarina Zrinski (straničnik, blokić, kemijska), ALFA izdavačka kuća (fascikl, blokić, kemijska), Narodne novine d.d. (bojice, pastele, straničnik, blokić), Tvornica snova (personalizirana božićna bojanka), Eko Taxi (antistres loptica), Egmont (bojanka s naljepnicama), Ministarstvo poljoprivrede (slikovnica Kako su Dora i Mario spasili hranu), Dedoles (čarapice), Opg Štenta- Zdrava hrana iz PP Žumberak (sok od jabuke), Opg Prpić Batela (batela ili voćni namaz), Zaprešićke Maline (sok od maline, voćni namaz).

Na fotografijama u prilogu možete vidjeti pobjedničke ekipe te nagrade za sudjelovanje/pobjedu u kvizu znanja.

 

 

Adventski kalendar solidarnosti
 
  
 
 
Dragi naši,
u suradnji s Crvenim križem, umjesto uobičajene akcije u kojoj se za 5kn dobivao simboličan poklončić, ove godine organizira se humanitarna akcija Adventski kalenDAR solidarnosti. Sva prikupljena sredstva doniraju se socijalnom dućanu.
Vaše donacije možete donijeti svaki dan do kraja polugodišta i ostaviti u za to predviđenim kutijama kod glavnog ulaza.
Od ❤️ hvala svima!
 
 
Dabar 2021.

 

 

I ove školske godine učenici Osnovne škole Medvedgrad sudjelovali su u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2021. te postigli zapažene rezultate.

Hrvatska kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) svake godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Natjecanje Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u natjecanju se želi učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine zanimljivom.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, uključujući i one iz Hrvatske.

U našoj školi je 45 učenika pristupilo natjecanju Dabar 2021., a 7 učenika se plasiralo u 10% najbolje riješenih testova natjecanja.

MiliDabar (učenici 3. i 4. razreda):

Sara Čičko

KiloDabar (učenici 5. i 6. razreda):

Zita        Seleši                   

Maša     Martić  

Petra     Ivanjko                

David    Cindrić 

Borna    Mudrić

MegaDabar (učenici 7. i 8. razreda):

Niko Jemin

Čestitamo našim učenicima na odličnim rezultatima!

Učitelji informatike: Romana Ivančić, Srećko Knežević i Josipa Novogradec

 

 

Dopuna uputa HZJZ od 15. 11. 2021.

Poštovani roditelji, 

 

U prilogu možete pročitati dopunu uputa HZJZ za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19, vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih škola i srednjih škola u šk. god. 2021./22.,  donesenu 15. 11. 2021., 

 

 

 

Dan sjećanja

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen kroz uprizorenje lektirnog djela "Priče iz Vukovara" Siniše Glavaševića; kao dio projekta školske knjižnice "U sjeni lektire", a u izvedbi nekolicine učenika 6.a ( ART LAB izvannastavna aktivnost) i 6.c razreda.

    

 

Nove upute HZJZ od 08.11.2021.

Poštovani roditelji,

slijedom aktualne epidemiološke situacije HZJZ je donio dopunu  Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID -19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./22.

U nastavku pod poveznicom pogledajte upute.

Nastava od 8. studenog 2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obaviještavamo vas da će se slijedom Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba nastava za sve učenike od ponedjeljka 8. studenog 2021. organizirati prema modelu A  odnosno uživo.

Veselimo se povratku u školske klupe.

NASTAVA NA DALJINU 4. I 5. STUDENOG 2021.

Dragi učenici, 

 

nadam se da ste se dobro odmorili preko jesenskih praznika. 

U četvrtak i petak, 4. i 5. studenog nastava će se održavati na daljinu.  

Predmetna nastava: 

Nastava se održava u Google classrom-u, prema uobičajenom rasporedu, u realnom vremenu (učenici se prema satnici rasporeda priključuju u virtualnu učionicu predmeta na Google Meet s učiteljem ili prema uputama u virtualnoj učionici).

Razredna nastava: 

Nastava se održava prema dogovoru s učiteljima/učiteljicama.

 

Ovaj tjedan su 4. 6. i 8. razredi prije podne, a 3., 5. i 7. razredi poslije podne. 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona.jpg

On-line nastava nakon jesenskih praznika

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se nakon jesenskih praznika slijedom Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te uslijed nepovoljne epidemiološke situacije u Gradu Zagrebu, dana 4. i 5. studenog 2021. nastava za sve učenike redovnih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba organizirati po modelu C, odnosno na daljinu.

  

INFORAMCIJE ZA RODITELJE

Poštovani roditelji,

 

U priloženim dokumentima možete pronaći vrijeme održavanja informacija razrednika  predmetne nastave i učiteljica razredne nastave.

Ukoliko želite kontaktirati predmetne učitelje, kontaktirajte razrednika, te će Vas razrednik obavijestiti o vremenu i mjestu informacija s predmetnim učiteljem.

Molim da prilikom ulaska u školu poštujete epidemiološke mjere.

 

Hvala Vam na suradnji! J

Virtualne učionice - lozinke

Dragi učenici predmetne nastave,

u prilogu možete pronaći lozinke za virtualne razrede.

Virtualnim razredima pristupate na mrežnoj stranici classroom.google.com/h koristeći svoj @skole.hr korisnički račun i lozinku.

BRIGA O SEBI

Dragi učenici, 

 

Mjere su malo popustile te se nadamo da se puno bolje nosite sa stresom oko drugačijih uvjeta u kojima se odvija nastava i povremenih izolacija i on-line nastave. No okolnosti još uvijek nisu onakve kakve pamtimo i stvari još nisu u normali. Možda još uvijek imate i strahove i neizvjesnost oko potresa. Sve te okolnosti u  kojima se nalazimo -  mogu dovesti do narušavanja i mentalnog zdravlja. 

Puno je stvari koje možeš učiniti za brigu o sebi!

Kao što pazimo na svoje tjelesno zdravlje, treba paziti i na svoje mentalno zdravlje. 

Briga o sebi pomoći će ti da se osjetiš bolje.

Postoje puno strategija samopomoći, svatko za sebe može otkriti što mu najbolje pomaže i odgovara. 

U privitku možete nači brošuru:  BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID.

Također i  letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje po županijama. 

Uvijek se s povjerenjem možete obratiti i svojim učiteljima i stručnim suradnicima koji su ovdje da vam pomognu i/ili vas upute gdje pomoć možete pronaći. 

Kako pomoći sebi a onda i djetetu pod stresom

Dragi roditelji, učitelji, učenici, 

 

U privitku stavljam korisne provjerene informacije stručnjaka o tome kako pomoći prvenstveno sebi da bismo pomogli drugima, djeci, obitelji, prijateljima, poznanicima pod stresom zbog pandemije i posljdica iste, ali i dalje mogućim strahom od potresa .

Svakako zdravo jedite i pijte puno tekućine. NE zaboravite na svjesno disanje, obratite pažnju podiže li vam se i trbuh prilikom udisaja.Tzv. trbušno disanje opušta organizam i vraća ga u mirnije stanje. Grlite svoje ukućane s kojima tako i tako boravite, zagrljaj s voljenim osobama itekako može umiriti napeto tijelo. Dopustite si suze, pa i ljutnju, ali je važno da ljutnju  NE izbacite  na nekog drugog, već da je fizičkom aktivnošću izbacite iz tijela, trčite, brzo hodajte, plešite, pustite veselu glazbu i zaplešite s djecom. Upravo sada, npr. samo ustanite, protresite ruke i noge i već ćete biti bolje. 

Više pročitajte i pogledajte u prilozima ispod. 

 

POČETAK NASTAVE I RASPORED ULASKA U ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici,

 

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. nova školska godina i dalje se odvija u malo drugačijim uvjetima, jer smo obavezni odgovorno se pridržavati  mjera i preporuka za suzbijanje širenja pandemije covid-19 virusa.

U nastavku se nalaze sve važne obavijesti vezane uz početak nastave. Protokoli i rasporedi rada napravljeni su u skladu s preporukama HZJZ za ovu školsku godinu.

 

POČETAK NASTAVE  (prvi tjedan od 6. rujna)

Prvi dan nastava traje 3 školska sata (osim za prve razrede koji prvi dan nastave dolaze u 10 sati i nastava trajeu dogovoru s učiteljicama).

Ponijeti torbu ili nešto u čemu ćete odnijeti udžbenike. 

PRIJE PODNE

4. i 6  razredi počinju prije podne  u 8. 15 sati

8. razredi i 1abc te 2bcd  (razredi produženog boravka) počinju u 7. 30 sati

MEĐUSMJENA   (2a i 3c) počinju u 11. 30. Sati

POSLIJE PODNE

3. i 7. RAZREDI počinju u 13. 50 sati

5. razredi počinju u 14. 35

POČETAK NASTAVE SLJEDEĆI TJEDAN (od 13. do 17. rujna)

PRIJE PODNE

7. razredi i 1abc i 2bcd počinju u 7. 30 sati

3. i 5. razredi počinju u 8.15 sati

MEĐUSMJENA  (2a i 3.c) počinju  u 11:30

POSLIJE PODNE

4. razredi i 8. razredi počinju u 13:50

6. razradi počinju  u 14:35

RASPORED ULASKA U ŠKOLU

ULAZ 1 -  Glavni ulaz u školu                         6. i 8. razredi

                                                                       5. i 7. razredi    

ULAZ 2 – Kod puteljka prema parkiću           3. i 4. razredi

ULAZ 3 -  Kod dvorane                                   2. razredi

ULAZ 4 -  Novi ulaz kod parkića i igrališta      1. razredi

 

VAŽNO – učenici 1. razreda

U ponedjeljak, 6. rujna, učenici 1. razreda dolaze s jednim roditeljem (obavezna maska) u 10 sati u atrij škole na prigodnu priredbu za svečani doček prvašića. Također, ponijeti torbu prvi dan (zbog udžbenika).

Svi učenici su i dalje obavezni nositi papuče, a učenici od 5. do 8. razreda i zaštitne maske za lice. 

 

Ukoliko imate dvoje djece iz 1. i 2. razreda, slobodno ih dovedete na jedan od navedenih ulaza

U prilogu se nalazi:

1. TABELA s rasporedom ulaska u školu i vrijeme početka nastave

2. RASPORED ZVONA

 

Početak nastave šk. godine 2021./22.

Dragi učenici,

nova nastavna godina započinje u ponedjeljak 06.09.2021.

Učenici 4., 6. i 8. razreda započinju s nastavom u prijepodnevnoj smjeni,

učenici 3., 5. i 7. razreda započinju s nastavom u poslijepodnevnoj smjeni,

učenici 2.a i 3.c razreda započinju s nastavom u međusmjeni.

Učenici/razredi koji pohađaju produženi boravak standardno prijepodne.

Budući prvašići u ponedjeljak, 06.09.2021. dolaze u školu u 10.00 sati u pratnji roditelja (detaljne obavijesti na roditeljskom sastanku 01.09.) .

Svi učenici prvi dan imat će tri nastavna sata, produženi boravak za druge razrede bit će organiziran od prvog dana 06.09. (molimo roditelje da u ponedjeljak jave učiteljima ostaje li dijete prvi dan u produženom boravku- količina ručkova).

Naknadno, tijekom tjedna, objavit  ćemo točno vrijeme početka nastave u svakoj smjeni kada sukladno epidemiološkim mjerana organiziramo raspored.

Želimo vam sretan i zdrav povratak u školske klupe.

 

Roditeljski sastanak za prve razrede 2021./22.

Poštovani roditelji,

obaviještavamo vas da će se roditeljski sastanak za buduće prvašiće održati u srijedu  01.09.2021. u 17.30 sati u prostoru škole (vanjski atrij).

Molimo vas za poštivanjem propisanih epidemioloških mjera (maske).

Formalni upisi u prvi razred šk. god. 2021./22.

Poštovani,

formalni upisi za upis učenika u prvi razred šk. god. 2021./22. održat će se još i 4. i 11. lipnja  od 15.00 do 18.00 sati.

Za učenike za koje se traži produženi boravak roditelji trebaju na upise donijeti potvrde o zaposlenju ( za oba roditelja, ako dijete živi s oba roditelja) i rodni list ili izvod iz matice rođenih ukoliko ga već nisu predali u školi.

Za učenike koji ne žive s oba roditelja upisnicu trebaju doći potpisati oba roditelja.

 

 
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


 


 

 

 


 


 


 

 


 

 


 

 


 

preskoči na navigaciju